08:38
18 januari 2022

‘Voor de beste zorg staat medewerker op eerste plek’

‘Voor de beste zorg staat medewerker op eerste plek’

Om een fusie succesvol te laten verlopen, moet de regie bij de medewerkers liggen en moet er aandacht zijn voor zowel de harde als zachte kanten van een ziekenhuis. Dit zegt Carina Hilders, directievoorzitter van het Reinier de Graaf ziekenhuis.

Hilders was als voorzitter van de medische staf van Reinier de Graaf nauw betrokken bij de totstandkoming van de bestuurlijke fusie van haar ziekenhuis met het HagaZiekenhuis en het LangeLand Ziekenhuis tot de Reinier Haga Groep. “We vroegen elkaar steeds: waarom doen we dit? Een belangrijk hulpmiddel in het proces was de vraag: wordt de patiënt hier beter van?”

Onder meer om die vraag te beantwoorden, kwam in het fusieproces de regie te liggen bij de mensen op de werkvloer – zowel de medisch specialisten als de verpleegkundigen, die een nauwe samenwerking met het management aangingen. “Hiervoor is medisch leiderschap nodig, verbinding tussen het medisch domein en het managementdomein door communicatie en transparantie en wederzijds begrip.”

Lees verder via skipr.nl

Meer leren over veranderen in de kinderopvang en het basisonderwijs? Kom 4 december naar de Nationale Directeurendag Kinderopvang en Basisonderwijs 2018, georganiseerd door het Haags Congres Bureau, ondersteund door BMK. Met o.a. emeritus hoogleraar Robert Jan Simons (Visie op Leren).

Meer leren over de kwaliteit en toezicht? Kom 30 november naar het Nieuwspoort Seminar ‘Toezicht in Transitie 2018 – Perspectieven op toezicht’ georganiseerd door het Haags Congres Bureau ondersteund door Vide met o.a. prof. dr. Ian Leistikow (Erasmus Universiteit en IGZ).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 × drie =