07:32
12 juni 2021

Verdachten in bewaring voor witwassen na wilde achtervolging op A2

Verdachten in bewaring voor witwassen na wilde achtervolging op A2

Twee verdachten van het witwassen van ongeveer een miljoen euro meenden donderdag de politie te slim af te zijn. Maar ze hadden het mis. Toen zij tijdens een verkeerscontrole wegreden, volgde een wilde achtervolging via provinciale wegen en de A2. De Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid van de politie wist de auto van de mannen, de 20-jarige Rotterdamse bestuurder en zijn 24-jarige bijrijder uit Schiedam, ter hoogte van Breukelen klem te rijden. De twee zijn aangehouden en in verzekering gesteld.

Het Landelijk Parket van het Openbaar Ministerie verdenkt de mannen van het witwassen van het geld. De rechter-commissaris in Rotterdam heeft vandaag de bewaring bevolen voor 14 dagen. De verdachten zitten in beperkingen.

Lees verder via om.nl

Meer leren over een geïntegreerde aanpak van ondermijning? Kom 13 november naar de geheel nieuwe editie van ons half-jaarlijks HCB Live + Online Seminar ‘De Veilige Gemeente 2020/2021 – Geïntegreerde aanpak van ondermijnende georganiseerde criminaliteit’ met oa Leonie Willemsen, Programmamanager Ondermijning Gemeente Tilburg, Freek Pecht, Eenheidscoördinator synthetische drugs, Politie Zeeland-West-Brabant en Frank van Summeren, RONT Management Consultants

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

14 − 8 =