12:30
12 juni 2021

Verbetering voedselveiligheid door geleerde lessen Fipronil

Verbetering voedselveiligheid door geleerde lessen Fipronil

Minister Bruno Bruins (Medische Zorg en Sport, VWS) en minister Carola Schouten (Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, LNV) hebben vandaag het Actieplan Voedselveiligheid aan de Tweede Kamer aangeboden. Het plan bevat maatregelen om de voedselveiligheid verder te verbeteren en volgt in reactie op de aanbevelingen van de Commissie Sorgdrager. Deze commissie onderzocht welke lessen geleerd moeten worden uit het Fipronil-incident in de zomer van 2017. Veel verbeteringen zijn inmiddels al in de praktijk toegepast.

Bedrijven in de eierketen (broederijen, pluimveebedrijven, pakstations en bedrijven die eieren verwerken in voedsel), de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) en de ministeries van VWS en LNV werken gezamenlijk aan maatregelen voor het verder verbeteren van de voedselveiligheid. Dit betekent onder andere de versterking van de zelfregulering door de voedselketen, het sneller reageren op signalen van overschrijdingen en fraude door de NVWA en verbeterde samenwerking bij de aanpak van een voedselveiligheidsincident of -crisis.

Lees verder via rijksoverheid.nl

Meer leren over perspectieven op toezicht? Kom naar het door het Haags Congres Bureau georganiseerde Nieuwspoort Seminar Toezicht in Transitie 2019 op 20 maart 2019 in Den Haag met oa prof. dr. Ian Leistikow (Erasmus, IGJ).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 × drie =