04:00
29 mei 2022

Veiligheid kan ook verbeteren door minder regels op te leggen

Het is verleidelijk om onveiligheid aan te pakken met meer regels. Ontmoetingsplekken als Leeszaal Rotterdam West bewijzen dat het anders kan, schrijft Marc Schuilenburg in de Politiecolumn.

Na een paar dagen binnen zitten, besloot ik een kop koffie te gaan drinken in het centrum van Rotterdam en belandde na wat omzwervingen in Leeszaal Rotterdam West. De Leeszaal is vijf jaar geleden opgericht aan het Rijnhoutplein achter de Nieuwe Binnenweg, de langste maar ook meest onveilige winkelstraat van Nederland. Het is een favoriete plek voor buurtbewoners om bij elkaar te komen. De plek wordt gerund door meer dan tachtig vrijwilligers die er taallessen, kinderprogramma’s, dichtersavonden en debatten organiseren. Twee bewoners namen hiertoe het initiatief. Deels uit frustratie dat gemeenschappelijke ruimten als de bibliotheek en het wijkgebouw werden gesloten.

lees verder via nrc.nl

Meer leren over het vergrote van de veiligheid door in te zetten op een positieve benadering? Vanaf 31 januari  organiseert het Haags Congres Bureau de Collegereeks Veiligheid, recht en bestuur met Marc Schuilenburg en Ronald van Steden, Hans Boutellier, Elke Devroe, Ira Helsloot.

2 comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.