03:10
27 januari 2023

Veelplegers stevig aanpakken?

Veelplegers stevig aanpakken?

De meeste ‘delinquente’ jongeren vertonen slechts een enkele keer crimineel gedrag. Echter, een klein gedeelte staat aan het begin van een langdurige criminele carrière en wordt ‘veelplegers’ genoemd. Nederlandse onderzoekers zochten uit waarom de ene veelpleger op een gegeven moment zijn criminele carrière stopt en de andere deze voortzet. Ze bundelden hun inzichten en aanbevelingen in een recent verschenen boek.

TopX
Het onderzoeksteam van de Nederlandse hoogleraar jeugdrechtspleging en jeugdbescherming, Ido Weijers, volgde de afgelopen vijftien jaar 81 jeugdige delinquenten uit de Utrechtse TopX, een lijst met jongeren die werden geclassificeerd als ‘veelpleger’.

In het recent verschenen boek ‘Veelplegers aanpakken’ beschrijven de onderzoekers waarom sommige jonge veelplegers stoppen met criminaliteit en wat dan de beste aanpak is om hen van het criminele pad af te houden.

Lees verder via sociaal.net

Meer leren van Godfried van Gestel, Frank van Summeren en Robert van Brakel over een integrale persoonsgerichte aanpak? Kom naar de HCB Cursus ‘Integrale Persoonsgerichte Aanpak 2022’ die start op 3 november in Den Haag. Georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *