04:46
27 mei 2024

Van Huffelen niet bang voor ‘warrig’ toezicht op AI

Van Huffelen niet bang voor ‘warrig’ toezicht op AI

Het toezicht op AI en algoritmes is verdeeld over veel verschillende toezichthouders. Geen probleem volgens de demissionair staatsecretaris.

Verschillende toezichthouders houden zich bezig met het toezicht op algoritmes en de AI Act. Waar is het overzicht? Dat vroegen meerdere Kamerleden zich af tijdens een debat over de inzet van AI en data-ethiek in de Kamercommissie Digitale Zaken. Demissionair staatssecretaris Alexandra van Huffelen meent dat het goedkomt. ‘Dit wordt geen warrige toestand.’

Veel toezichthouders
Onder andere Barbara Kathmann (PvdA) en Harmen Krul (CDA) maken zich zorgen over al die verschillende toezichthouders die zullen toezien op de algoritmewetgeving en de afstemming met het kabinet.

Lees verder via binnenlandsbestuur.nl

Meer weten over toezicht in verbinding? Kom naar het wegens succes herhaalde HCB Seminar Toezicht in Transitie 2024 – Toezicht in verbinding op 16 mei 2024 in Den Haag, georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

In de HCB Seminarreeks Toezicht in Transitie 2024 gaat het dit najaar om de verbinding met de omgeving:

  • Toezicht met de omgeving – Burgers en bedrijven betrekken (16 mei)

Sprekers zijn Bart Snels en Floryt van Wesel, Inspectie belastingen, toeslagen en douane en Paul van Dijk, zelfstandig adviseur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *