08:26
23 mei 2024

Van der Burg wil dat hotels optreden tegen uitbuiting meisjes

Van der Burg wil dat hotels optreden tegen uitbuiting meisjes

Staatssecretaris Eric van der Burg van Justitie gaat de hotelbranche oproepen op te treden tegen seksuele uitbuiting van minderjarige meisjes. Dat heeft Van der Burg aan de Tweede Kamer toegezegd, tijdens het wekelijks vragenuurtje. Net zoals de Tweede Kamer vindt Van der Burg het verschrikkelijk dat zoveel jonge meisjes seksueel worden uitgebuit. De Tweede Kamer wil meer concrete actie, maar de staatssecretaris zei dat het lastig is deze uitbuiting harder aan te pakken.

CDA-Kamerlid Anne Kuik wil dat Van der Burg, juist ook van online-uitbuiting, meer werk gaat maken. In haar ogen is de Tweede Kamer daar niet alert genoeg op. “We zijn hier met zijn allen een stelletje dino’s die heel erg zijn gericht op de fysieke wereld”, zei Kuik. Digitale seksuele uitbuiting is heftig, zei het Kamerlid. “Dagelijks krijgen jongeren te maken met naaktfoto’s. Van vier op de tien kinderen worden seksueel beeld verspreid. Pikante foto’s worden ingezet voor afpersing.” Jonge meisjes moeten hier beter tegen worden beschermd, vindt het Kamerli

Lees verder via leidschdagblad.nl

Meer leren over een geïntegreerde aanpak mensenhandel en uitbuiting? Kom 11 oktober naar het HCB Seminar De Veilige Gemeente 2023 – Regie in de aanpak van uitbuiting en mensenhandel bij (arbeids)migratie met oa Victor Jammers en Conny Ruijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *