04:59
05 juli 2020

UWV moet werknemer 250 euro schadevergoeding betalen na datalek

UWV moet werknemer 250 euro schadevergoeding betalen na datalek

Op 28 mei 2019 had Nederland (voor zover bekend) de primeur op het toekennen van een schadevergoeding op grond van de AVG (Algemene verordening gegevensbescherming). Nu, nog geen vier maanden later heeft de kantonrechter van de rechtbank Amsterdam geoordeeld dat ook het UWV een schadevergoeding van € 250,- aan de betrokkene moet betalen.

Primeur schadevergoeding
Op 28 mei van dit jaar heeft de rechtbank Overijssel de gemeente Deventer tot een schadevergoeding van € 500,- veroordeeld. De rechtbank oordeelde in deze zaak dat de gemeente Deventer de persoonsgegevens van betrokkene niet in overeenstemming met de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) heeft verwerkt. Door de onrechtmatigheid van de verwerking heeft de betrokkene schade geleden.

Lees verder via ictrecht.nl

Meer leren als overheidsjurist over de juridische aspecten van digitale transformatie en over andere actuele wetgeving? Kom vanaf 7 november naar de HCB Seminarreeks ‘Juridische Update 2019 voor overheidsjuristen’ met oa Jan van der Grinten (Kennedy van der Laan), Ard Jan Dunnik (Coupry) en Wouter Koelewijn (Van Benthem & Keulen).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *