03:22
30 juni 2022

Utrechtse wijk Lombok-Oost magneet voor criminelen en hufters: ‘Complex probleem, oplossing is grote puzzel’

Utrechtse wijk Lombok-Oost magneet voor criminelen en hufters: ‘Complex probleem, oplossing is grote puzzel’

De omgeving van de Kanaalstraat en Damstraat in Utrecht is een magneet voor drugsdealers en andere criminelen. Er spelen ook andere problemen: intimiderende groepen jongeren en huftergedrag zoals te hard rijden, dubbel parkeren, geluidsoverlast en er afval dumpen. Het Verwey-Jonker Instituut deed onderzoek naar Lombok-Oost en pleit voor een meerjarige integrale aanpak. “De oplossing bestaat uit een groot aantal puzzelstukjes.”

De onderzoekers concluderen na gesprekken met diverse betrokkenen in de wijk dat de problemen complex zijn. Uit het rapport van het Verwey-Jonker Instituut komt naar voren dat Lombok-Oost een aantrekkelijk, maar ook kwetsbaar gebied is. Daarvoor worden meerdere oorzaken genoemd. Zo hebben de Kanaal- en Damstraat een grote aantrekkingskracht op mensen van buiten de wijk en zelfs van buiten de stad of het land. “Behalve de aanwezigheid van bijzondere, unieke winkels en de ‘boulevardfunctie’ wordt de aantrekkingskracht versterkt door sociale media en de aanwezigheid van (veel) horeca.”

Lees verder via rtvutrecht.nl

Meer leren van Godfried van Gestel, Frank van Summeren en Robert van Brakel over een integrale persoonsgerichte aanpak? Kom naar de HCB Cursus ‘Integrale Persoonsgerichte Aanpak 2022’ die start op 2 juni in Den Haag. Georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Meer leren over de omgang met bijzondere doelgroepen en de aanpak van kwetsbare gebieden? Kom naar de HCB Cursus die start op 10 juni in Den Haag, georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.