06:00
10 december 2022

‘Urgente problemen bij platform Wet open overheid’

‘Urgente problemen bij platform Wet open overheid’

Het platform dat gebruikt zal moeten worden voor de Wet open overheid is misschien onvoldoende ontwikkeld. Er is nog geen strategie voor de aansluiting van decentrale overheden en de kosten die zij hierbij gaan maken zijn onduidelijk. Op 28 september behandelt de Eerste Kamer de wet die voor meer transparantie moet zorgen en in aanloop daarnaar uiten de VNG, het IPO en de UvW hun zorgen over de haalbaarheid.

Voorbereidingen
Omdat er nog geen aansluitingsstrategie is voor het Platform Open Overheidsinformatie (PLOOI) ‘is het in de praktijk nog niet goed mogelijk om de juiste voorbereidingen te treffen’, schrijven de organisaties. De vroegst mogelijke ingangsdatum van de wet is 1 mei 2022 en het zal de vraag zijn of het platform tegen die tijd voldoende is ontwikkeld. ‘Kunnen de overheden wel tijdig worden aangesloten?’ vraagt de Unie van Waterschappen zich af.

Lees verder via binnenlandsbestuur.nl

Meer leren over als overheidsjurist over de Omgevingswet, Aanbestedingswet, Wob/Woo en 3 jaar werken met de AVG? Kom naar de HCB Seminarreeks ‘Juridische Update 2021’ die start op 12 november bij het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs en wordt georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.