07:36
10 december 2022

Twee keer 30 jaar cel voor moord op advocaat Derk Wiersum

Twee keer 30 jaar cel voor moord op advocaat Derk Wiersum

De rechtbank van Amsterdam heeft de twee verdachten die terecht stonden voor de moord op advocaat Derk Wiersum veroordeeld tot 30 jaar gevangenisstraf. Dat is lager dan de eis van het Openbaar Ministerie. Dat had tegen beide mannen, de jeugdvrienden Giërmo B uit Almere en Moreno B. (32) uit Rotterdam, levenslang geëist.

Volgens de rechtbank staat vast dat de twee verantwoordelijk zijn voor de moordaanslag op Wiersum die op 18 september 2019 voor zijn huis in de Amsterdamse wijk Buitenveldert met zes kogels werd doodgeschoten.

Wiersum was de advocaat van Nabil B., de kroongetuige in het Marengo-proces tegen de criminele organisatie van Ridouan Taghi.

Lees verder via nos.nl

Meer leren over ondermijning? Kom 18 november 2021 naar het HCB Seminar ‘De Veilige Gemeente 2021 – Ondermijnende georganiseerde criminaliteit vanuit een Europees perspectief’ met o.a. Luud Geerlings, coördinator EURIEC, Han Moraal, Nederlands lid in het college van Eurojust en Secretaris-generaal IAP, Eric van der Schild, Project Manager Europol Financial Intelligence Public Private Partnership [EFIPPP] en Chair of the EFIPPP Steering Group en Frank van Summeren, adviseur veiligheid bij RONT Management Consultants

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.