01:05
08 december 2023

Expired: Tool School en veiligheid Aanslagen, wat te doen op school?

Scholen, gemeenten, politie, jeugdzorg en de onderwijsinspectie zijn gezamenlijk verantwoordelijk voor een veilig schoolklimaat. De Wet sociale veiligheid op school verplicht scholen om een actief veiligheidsbeleid te voeren.

Scholen willen leerlingen en personeel een veilige omgeving bieden om in te werken en te leren. Het schoolgebouw moet veilig zijn en ook de omgeving: het schoolterrein, de schoolomgeving (buurt of wijk) en de routes van en naar school. Sociale veiligheid op school wordt bepaald door het aantal incidenten in en rondom de school, het gevoel van veiligheid, de tevredenheid met het schoolklimaat en het veiligheidsbeleid en de waardering hiervan door betrokkenen.

Fysiek geweld, vandalisme, pesten, wapenbezit, graffiti, agressie, diefstal, heling, insluiping, drugs- en drankgebruik zijn factoren die een school onveilig maken. Ook zaken zoals brandstichting, inbraken en vernieling, kunnen een belangrijke invloed hebben op de veiligheid en met name ook het veiligheidsgevoel.

Lees verder via Ministerie SZW – Aanslagen Parijs: advies voor scholen

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *