05:06
05 maart 2024

‘Toezichthouders moeten civiel aansprakelijk kunnen zijn’

‘Toezichthouders moeten civiel aansprakelijk kunnen zijn’

De NVWA erkende deze zomer haar aansprakelijkheid voor een ongeval met een speeltoestel in een indoor-speelhal. Welke ontwikkelingen zijn er op het gebied van de civielrechtelijke aansprakelijkheid van toezichthouders? Hoogleraar Ivo Giesen publiceerde hierover al in 2005 een boek en vertelt wat er sindsdien is veranderd.

In 2005 publiceerde u het boek ‘Toezicht en aansprakelijkheid’. Daarin richtte u de blik op de ‘aansprakelijkheid van toezichthouders bij gebrekkig toezicht’. Wat was de achtergrond van die keuze?
”De aanleiding voor mijn onderzoek was dat toezichthouders steeds meer in the picture kwamen en er tegelijkertijd vragen rezen rondom hun aansprakelijkheid. Voor mijn onderzoek keek ik naar toezichthouders in brede zin. Daaronder vielen ook bijvoorbeeld tbs-instellingen die verantwoordelijkheid zijn voor gedetineerden als zij tijdelijk de instelling mogen verlaten. In mijn boek zette ik de argumenten vóór en tegen de civielrechtelijke aansprakelijkheid van toezichthouders op een rij.”

Lees verder via toezine.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *