11:10
31 juli 2021

Toezichthouder ACM gaat optreden tegen valse claims over duurzaamheid

Toezichthouder ACM gaat optreden tegen valse claims over duurzaamheid

Toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM) komt met regels tegen valse claims over duurzaamheid, ook wel greenwashing genoemd. De regels zijn opgesteld zodat de consument goed wordt voorgelicht en niet wordt misleid. Bedrijven die de regels overtreden kunnen op termijn worden aangepakt, waarschuwt ACM.

Volgens de toezichthouder hechten consumenten steeds meer belang aan duurzaamheid. Dat maakt het voor bedrijven aantrekkelijker om producten en diensten als duurzaam aan te prijzen. Tegelijkertijd kunnen consumenten de claims zelf niet controleren. Ze moeten er volgens de ACM op kunnen vertrouwen dat de claims van bedrijven deugen.

Lees verder via nos.nl

Dr. Meike Bokhorst en Prof. dr. Lisette van der Hel zijn de keynotespeakers tijdens de geheel nieuwe HCB Studiedag ‘Toezichtstrategieën in de praktijk 2020’ die online plaatsvindt op 2 december 2020 vanuit het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs. Georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Meer leren over Tools in Toezicht? Volg 10 november online de nieuwe editie van het Nieuwspoort Seminar Toezicht in Transitie van het Haags Congres Bureau. Met praktijkbijdragen door oa Dr. Katy de Kogel over het toezicht met technologie op delinquenten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

14 + 20 =