06:50
06 december 2023

Toetsings- en communicatiekader huisvesting arbeidsmigranten

Toetsings- en communicatiekader huisvesting arbeidsmigranten

De gemeente Lansingerland heeft naast een beleid voor de huisvesting van arbeidsmigranten nu ook een toetsings- en communicatiekader om aanvragen te kunnen beoordelen. Beide kaders zijn tot stand gekomen in samenwerking met marktpartijen, vertegenwoordigers uit de glastuinbouw en de logistieke sector, huisvesters en de uitzendbranche. Onderdeel van het toetsingskader zijn de geldende wet- en regelgeving en gemeentelijke beleidskaders. De kaders moeten ervoor zorgen dat alleen díe huisvestingsvormen tot stand komen die de gemeente kwantitatief en kwalitatief verantwoord vindt en draagvlak hebben in de omgeving van de voorgenomen huisvesting.

Lansingerland is een gemeente met een grote en florerende innovatieve glastuinbouw- en logistieke sector. In veel van deze bedrijven wordt gebruik gemaakt van arbeidskrachten uit andere landen. Zowel de bedrijven als de gemeente vinden het belangrijk dat er goede huisvesting is voor deze groep (tijdelijke) arbeidskrachten.

Lees verder via hartvanlansingerland.nl

Meer leren van oa Jeroen Kemna over de omgang met bijzondere doelgroepen (waaronder arbeidsmigranten en woonwagenbewoners) en de aanpak van kwetsbare gebieden? Kom naar de HCB Cursus die start op 4 november in Den Haag, georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *