10:10
05 februari 2023

‘Successen in strijd tegen ondermijnende criminaliteit’

‘Successen in strijd tegen ondermijnende criminaliteit’

Het basisteam Maas en Leijgraaf heeft het afgelopen jaar belangrijke resultaten geboekt in de strijd tegen de ondermijnende criminaliteit. “De integrale samenwerking tussen de gemeenten Landerd, Grave, Mill en Sint Hubert, Cuijk, Sint Anthonis, Boxmeer, Uden en Boekel, politie, Openbaar Ministerie, Belastingdienst én de toenemende alertheid van inwoners werpen zichtbaar vruchten af.”

In 2020 zijn 26 hennepkwekerijen aangetroffen, waarbij 5.616 planten in beslag zijn genomen. De meeste kwekerijen werden aangetroffen in woonhuizen. Ook werden drie productielocaties voor synthetische drugs en vier opslaglocaties ontmanteld. Daarnaast werden door de burgemeesters 32 panden gesloten op grond van artikel 13b van de Opiumwet.

Lees verder via arenalokaal.nl

Leren over een preventieve aanpak van ondermijning? Kom 9 juni naar het HCB Seminar De Veilige Gemeente 2021 georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Leren over een Integrale Gebiedsgerichte Aanpak? Kom naar de 2-daagse HCB Cursus die start op 22 juni bij het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs in Den Haag.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *