06:53
07 december 2022

Sturen en Stromen Maatschappelijke organisaties, bedrijven en burgers ontplooien initiatieven die publieke waarde genereren.

Sturen en Stromen  Maatschappelijke organisaties, bedrijven en burgers ontplooien initiatieven die publieke waarde genereren.

Maatschappelijke organisaties, bedrijven en burgers ontplooien initiatieven die publieke waarde genereren. Ze beïnvloeden elkaar en de overheid. Niet minder dan andersom. Iedereen stuurt iedereen. Dit essay verkent taal en instrumentarium voor het vinden van een passende verhouding van de overheid tot die initiatieven in een context waarin iedereen stuurt. Bij deze initiatieven verhoudt de overheid zich tot stromen van maatschappelijke energie. Bijdragen aan initiatieven is voor de overheid dan een kwestie van het opwekken, geleiden, bestendigen en waar nodig ook afstoppen van stromen afhankelijk van de doelstellingen van de overheid. Het denken over sturing op of richting initiatieven in termen van stromen van energie schept een kader voor het begrijpen en gericht inzetten van handelingsrepertoire.

Lees verder via NSOB

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.