09:46
17 juni 2021

Steunverklaring Smart Society

Steunverklaring Smart Society

Vertegenwoordigers van een brede coalitie van overheden, ondernemers en wetenschappers hebben gezamenlijk de steunverklaring Smart Society omarmd. Dat gebeurde op de afsluitende dag van de allereerste Conferentie Nederland Digitaal.

Nederland Digitaal
De Conferentie Nederland Digitaal bracht vier dagen lang (18 t/m 21 maart) vele en diverse partijen bij elkaar. Op de laatste dag, tijdens de deelsessie ‘Van Smart City naar Smart Society’, hebben ruim 100 vertegenwoordigers van zo’n 80 organisaties zich achter de steunverklaring Smart Society geschaard. Daarmee committeren zij zich aan de ambities en doelstellingen van de Smart Society agenda.

Smart Society Agenda 2019-2020
‘Samen werken we aan onze Smart Society’. Dat is samengevat de inhoud van de verklaring. De coalitie van ondersteuners onderstreept dat een verantwoorde en vooruitstrevende inzet van data en technologie van belang is voor het welzijn en de welvaart van Nederland. Als partijen samenwerken aan innovatieve datagedreven oplossingen voor maatschappelijke opgaven, die passen bij ons waardenstelsel, kan Nederland een internationaal gidsland zijn waar het gaat om innovatie in de smart society.

Lees verder via vng.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

negentien + 16 =