03:43
02 oktober 2023

Stapverbod voor geweldplegers wordt uitgebreid in Breda

BREDA – Mensen die geweld plegen in het Bredase uitgaansleven kunnen straks een half jaar lang op stapavonden uit de stad worden geweerd. Nu is dat nog drie maanden. Geweldplegers bij een specifieke gelegenheid, zoals carnaval of oudjaar, mogen twee jaar niet in Breda komen als die betreffende activiteit plaatsvindt.

Burgemeester Paul Depla wil de algemene plaatselijk verordening aanpassen zodat dit mogelijk wordt, schrijft hij in een brief aan de gemeenteraad.

Twee weken geleden tijdens een raadsvergadering kondigde Depla aan te gaan onderzoeken hoe hij het stapverbod effectiever toe kan passen. Hij zei dit naar aanleiding van diverse geweldsdelicten tegen agenten met carnaval.

Na overleg met politie en justitie komt Depla nu met een voorstel. Hij maakt daarbij onder meer gebruik van elementen uit de ‘voetbalwet, waarmee hooligans op wedstrijddagen bij stadions kunnen worden geweerd.

Lees verder via BNdeStem

De burgemeester heeft invloed op het veiligheidsbeleid , meer weten over mogelijke aanpakken? Bezoek de HCB Colleges Veiligheid, recht en bestuur, of voor de wetswijzigingen Seminarreeks de Juridische Gemeente

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *