06:51
24 juli 2021

Staalkaarten Bedrijventerrein en Buitengebied beschikbaar

Staalkaarten Bedrijventerrein en Buitengebied beschikbaar

De staalkaarten Buitengebied en Bedrijventerrein zijn beschikbaar. Dit zijn twee gebiedsgerichte staalkaarten met juridische voorbeeldregels over de gebiedstypen ‘buitengebied’ en ‘bedrijventerrein’. Deze staalkaarten geven inzicht in hoe planologische regels geïntegreerd worden met milieuregels.

De staalkaarten richten zich niet op de beleidsmatige inhoudelijke keuzes, maar op de opties die er zijn qua aanpak, systematiek en structuur. Bij dat laatste kan bijvoorbeeld worden gedacht aan de mate van regulering en de keuze van juridische instrumenten daarbij. Op basis van de inzichten die zijn opgedaan in de staalkaarten wordt binnenkort ook de handleiding voor het stap voor stap ontwerpen van het omgevingsplan geactualiseerd.

Bedrijventerrein
De staalkaart Bedrijventerrein gaat uit van een bedrijventerrein dat in Nederland veelvuldig voorkomt. Dat is een bedrijventerrein met hoofdzakelijk productie- en handelsbedrijven, met daarnaast een bouwmarkt, sportschool, of zelfstandig kantoorgebouw.

Buitengebied
In de staalkaart Buitengebied staan voorbeeldregels over onder andere veehouderijen, agrarische nevenactiviteiten en veel voorkomende initiatieven, zoals het omzetten van agrarisch bouwperceel naar een ruimte-voor-ruimtekavel.

Lees verder via vng.nl

Meer leren over als overheidsjurist over de Omgevingswet, Aanbestedingswet en Woo? Kom naar de HCB Seminarreeks ‘Juridische Update 2021’ die start op 24 september bij het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs en wordt georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

17 − 16 =