04:55
05 december 2023

SER-advies kinderopvang is een stap in de goede richting

SER-advies kinderopvang is een stap in de goede richting

Onlangs verscheen het SER-advies ‘Een kansrijke start voor alle kinderen: Naar inclusieve en toegankelijke voorzieningen voor kinderen van 0-13 jaar’. Hierin pleit de SER er voor om een financieel toegankelijk aanbod van 2 dagen kinderopvang per week voor alle jonge kinderen te realiseren.

De VNG deelt de analyse van de SER dat het huidige systeem van kinderopvang te complex en onvoldoende toegankelijk is. Eerder pleitte de VNG voor laagdrempelige toegang tot voorzieningen voor 0 tot 4 jarigen. In de propositie ‘De winst van het sociaal domein’ stelt de VNG voor om kinderopvang en vroeg- en voorschoolse educatie voor alle kinderen toegankelijk te maken. De SER sluit hier op aan met het advies om de eis dat ouders moeten werken te laten vervallen, allereerst voor de kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar. Hiermee kan een stap in de goede richting worden gezet en kunnen jonge kinderen dezelfde kansen krijgen om hun talenten te ontwikkelen.

Lees verder via vng.nl

Meer leren van Thecla Goossens, Loes van Wessum en Bregje Spijkerman over leiderschap? Kom naar de HCB Seminarreeks ‘Leiderschap in Kinderopvang, Basisonderwijs en IKC’ die start op 13 oktober.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *