12:31
05 december 2021

Schaijkse camping De Heidebloem wordt geen tweede Naaldhof: tijdelijke chalets voor arbeidsmigranten

Schaijkse camping De Heidebloem wordt geen tweede Naaldhof: tijdelijke chalets voor arbeidsmigranten

Het gonst van de geruchten, maar camping De Heidebloem wordt zeker geen tweede Naaldhof. Dat zegt Mirjam van Vliet (36) die het recreatieterrein van haar vader Stef van Vliet gaat overnemen. Ze wil onder meer 47 chalets voor arbeidsmigranten bouwen.

Camping De Naaldhof in Oss verhuurt op grote schaal chalets aan arbeidsmigranten. Vandaar waarschijnlijk de vergelijking. ,,Maar bij ons gaat het om tijdelijke chalets. Voor een periode van vijf jaar,” zegt Mirjam. De Heidebloem heeft bij de gemeente Landerd vergunning gevraagd voor 47 chalets ten behoeve van arbeidsmigranten.

Maashorststijl
,,Die chalets maken voor ons deel uit van een plan uit 2018 om ons bedrijf uit te breiden met zestig vakantiehuisjes. Die moeten komen op een achterliggend terrein dat nu nog verpacht is aan een boer die het als akker gebruikt. Dat terrein, ongeveer zeven hectare, moet nog volledig worden ingericht in ‘Maashorststijl’, dus met struweelhagen en waterpartijen. Want je wil niet dat zo’n bungalow, die toch gauw een tot anderhalve ton kost, op een weiland staat. Mensen moeten er ‘Maashorstwaardig’ kunnen recreëren”, zegt de toekomstige eigenaresse.

Lees verder via bd.nl

Meer leren over Huisvesting Arbeidsmigranten? Kom naar de 2-daagse HCB Cursus die start op 2 december 2021 met Jeroen Kemna, Frank van Summeren en Wiebo Kersten. Kijk op de website van het Haags Congres Bureau voor meer informatie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

13 + zeven =