08:31
25 maart 2023

Rotterdam start proef met enkelband voor stalkers

Rotterdam start proef met enkelband voor stalkers

De reclassering, het Openbaar Ministerie en de politie beginnen in maart in Rotterdam met een nieuw experiment met enkelbanden voor stalkers. Daarnaast komt er een app voor slachtoffers en een deurspion met ingebouwde camera. Dat maakte het stadsbestuur woensdag bekend. Deze proef volgt na de gewelddadige dood van de Rotterdamse Humeyra in 2018.

Enkelbanden voor stalkers bestaan al langer, maar in de Rotterdamse proef worden zij gekoppeld aan een apparaatje dat slachtoffers bij zich kunnen dragen. Daarop komt een signaal als de stalker in de buurt is. De proef wordt eerst nog juridisch en technisch onderzocht.

Lees verder via sociaalweb.nl

Meer leren over Tools in Toezicht? Volg 10 november online de nieuwe editie van het Nieuwspoort Seminar Toezicht in Transitie van het Haags Congres Bureau. Met praktijkbijdragen door oa Dr. Katy de Kogel over het toezicht met technologie op delinquenten.

Dr. Meike Bokhorst en Prof. dr. Lisette van der Hel zijn de keynotespeakers tijdens de geheel nieuwe HCB Studiedag ‘Toezichtstrategieën in de praktijk 2020’ die online plaatsvindt op 2 december 2020 vanuit het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs. Georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *