03:22
05 december 2023

Rond Utrechts Lucasbolwerk gingen de drugsgebruikers ‘helemaal naar de klote’

Rond Utrechts Lucasbolwerk gingen de drugsgebruikers ‘helemaal naar de klote’

In de Utrechtse binnenstad zijn steeds meer harddrugs- en alcohol-verslaafden. Met een ‘verblijfsontzeggingsgebied’ en een verbod op harddrugsgebruik in het openbaar grijpt de gemeente in. Helpt dat?

In het park zitten vier mannen op een bankje. Ze delen samen een crackpijp, een rookbare variant van cocaïne. Een van hen staat op en rent naar een grote boom. Hij verschuilt zich voor de voorbijgangers. „Kom dan, snel, snel!”, roept hij naar de mannen. Verderop staat een andere man, die stevig zijn crackpijp vasthoudt en zenuwachtig om zich heen kijkt. Hij mompelt wat en stopt de pijp in zijn broekzak.

In de binnenstad van Utrecht, rondom het Lucasbolwerk en het Hieronymusplantsoen, verzamelen zich steeds meer harddrugs- en alcoholverslaafden. Sinds vorig jaar augustus is het aantal rondhangende gebruikers in het centrum verdubbeld naar ongeveer 120 man.

Lees verder via nrc.nl

Meer leren over de integrale aanpak van veelplegers en stelselmatige daders? Kom naar de HCB Cursus ‘Integrale Persoonsgerichte Aanpak 2023’ die start op 3 november in Den Haag, georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Meer leren over wet- en regelgeving, waaronder (online) gebiedsverboden van Jan van der Grinten, advocaat bestuursrecht bij Van Doorne en over hoe je adequaat reageert op een situatie die dreigt te escaleren van lector en hoogleraar Otto Adang van de Politieacademie en de Rijksuniversiteit Groningen? Kom naar de Hybride HCB Cursus ‘Omgang met maatschappelijke onrust en polarisatie 2023’ die start op 9 november 2023 in Den Haag. Verder met Frank van Summeren, RONT Management Consultants en Toon Ruiken, Nationale Politie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *