08:03
03 december 2022

Rol burgemeesters bij aanpak motorbendes te kwetsbaar

Rol burgemeesters bij aanpak motorbendes te kwetsbaar

De bestuurlijk aanpak van motorbendes maken burgemeesters kwetsbaar voor (ernstige) bedreigingen. Het is niet wenselijk dat dat burgemeesters in de aanpak van motorbendes in een dergelijke positie zijn gemanoeuvreerd.

Clubhuis
Dat stelt Teun van Ruitenburg, die donderdag op zijn onderzoek naar de aanpak van Outlaw Motorcycle Gangs (OMG’s) is gepromoveerd aan Erasmus School of Law. Hij concludeert dat het Nederlandse beleid rondom Outlaw Motorcycle Gangs zoals de Hells Angels MC of Satudarah MC, in de afgelopen vier decennia 180 graden is gedraaid.

Lees verder via binnenlandsbestuur.nl

Meer leren over ondermijning vanuit een internationaal perspectief? Volg 10 juni online het Seminar De Veilige Gemeente 2020 georganiseerd door het Haags Congres Bureau. Met oa Ton Rombouts, Kris Renckens, Leonie Willemsen, Ben van der Hoeven en Frank van Summeren.

Of volg 24 juni het online seminar De Veilige Gemeente Online Summer Special 2020/2021 – Ondermijning aanpakken tijdens en na de lockdown. Met topsprekers prof. dr. Hans Boutellier (VU en Verwey-Jonker Instituut), Shanna Mehlbaum (Mehlbaum Onderzoek & Advies), Arnout de Vries (TNO, Heidie Pols (Haags Economische Interventie Team) en Krista Schram (Hogeschool Inholland).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.