03:45
09 juni 2023

Rivierenland wil bedje spreiden voor ‘cruciale’ arbeidsmigranten

Rivierenland wil bedje spreiden voor ‘cruciale’ arbeidsmigranten

Waar moeten de 12.000 arbeidsmigranten in Rivierenland wonen? En hoe krijg je voor elkaar dat ze allemaal fatsoenlijk onderdak krijgen? De gemeenten in de regio maken plannen om daar snel werk van te maken in de wetenschap dat de arbeiders uit het buitenland van cruciaal belang zijn om de economie in de benen te houden. De komende tien jaar zouden er zelfs nog vele duizenden extra migrantenhanden nodig zijn.

Voor belangrijke sectoren als de fruitteelt, (glas)tuinbouw, bouw, industrie en logistiek zijn de arbeidsmigranten onmisbaar. En deze afhankelijkheid wordt de komende jaren nog groter, schrijft het bureau Public Result dat dit onderwerp voor Regio Rivierenland op de kaart moet zetten.

Lees verder via gld.nl

Meer leren van Godfried van Gestel, Frank van Summeren en Robert van Brakel over een integrale persoonsgerichte aanpak? Kom naar de HCB Cursus ‘Integrale Persoonsgerichte Aanpak 2022’ die start op 3 november in Den Haag. Georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Meer leren over de omgang met bijzondere doelgroepen (arbeidsmigranten, woonwagenbewoners) en de aanpak van kwetsbare gebieden (waaronder aandachtswijken, vakantieparken, bedrijventerreinen, woonwagenlocaties en buitengebieden)? Kom naar de HCB Cursus ‘Aanpak bijzondere doelgroepen en kwetsbare gebieden 2023’ die start op 17 maart 2023 in Den Haag, georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *