07:12
13 juli 2024

Relschoppers jaarwisseling Hedel willen naar huis, rechter niet akkoord

Relschoppers jaarwisseling Hedel willen naar huis, rechter niet akkoord

Vier mannen die worden verdacht van het gooien van zwaar vuurwerk naar agenten tijdens de jaarwisseling in het Gelderse Hedel, komen niet vrij. De vier vroegen de rechtbank gisteren of ze hun rechtszaak thuis konden afwachten, maar de rechter ging daarmee niet akkoord.

De vier betoogden dat het slecht gaat met hun kinderen en dat ze hun baan of zelfs hun huis dreigen kwijt te raken zolang ze in de cel zitten, meldt Omroep Gelderland. De rechter ging niet mee in hun betoog: “Als er sprake is van zoiets heftigs op zo’n avond, dan moeten er wel heel zware persoonlijke redenen zijn om niet vast te blijven zitten.”

De jaarwisseling in Hedel verliep uitermate onrustig. De Mobiele Eenheid moest meermalen optreden. De gemeente gaf een noodbevel af. Er werd volgens de politie extreem geweld gebruikt tegen hulpverleners. Hoewel het centrum van het dorp tot vuurwerkvrije zone was verklaard, werd zwaar vuurwerk afgestoken en naar politieagenten gegooid. Ook gingen twee auto’s in vlammen op. Een aantal agenten liep gehoorschade of een hersenschudding op en deed aangifte van poging tot doodslag.

Lees verder via nos.nl

Meer leren over radicalisering, ondermijning, jeugd & veiligheid, zorg & veiligheid en bevoegdheden van de burgemeester op het gebied van OOV? Kom naar de HCB Seminars ‘Topsprekers in Veiligheid 2024’ op 18 september en 9 oktober met o.a. Bram Sizoo, Janine Janssen, Bob Hoogenboom, André van der Laan en Jan van der Grinten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *