02:47
04 december 2023

Rechter wil dat waakhond AFM dubieuze grondhandel aan banden legt

Rechter wil dat waakhond AFM dubieuze grondhandel aan banden legt

In een rechtszaak waarbij een grondhandelaar op een dwingende manier lappen landbouwgrond verkocht aan een particulier, vindt de rechter dat er meer financieel toezicht moet komen op deze praktijken. De handel in grond is voor kopers namelijk zeer risicovol.

Bij dit kort geding ging het om een persoon die voor een half miljoen euro lappen landbouwgrond had gekocht, blijkt uit berichtgeving van RTL Nieuws. Ondanks dat hij al twijfels had, drukte het bedrijf Grondzaken Nederland de verkoop door. Uiteindelijk wist de koper de deal via z’n advocaten ongedaan te maken. Grondzaken Nederland probeerde via de rechter toch betaling te eisen, maar die ging daar niet in mee.

Lees verder via nu.nl

Meer leren over een toezichthouder in verbinding en ontwikkelingen en trends in overheidstoezicht? Kom op donderdag 23 november, 7 december en 14 december naar de HCB Seminarreeks Toezicht in Transitie 2023 – Toezicht in verbinding met onder meer Prof. dr. Esther Versluis, hoogleraar European Regulatory Governance aan de Universiteit Maastricht en Dr. Bart Snels, inspecteur-generaal bij de Inspectie belastingen, toeslagen en douane.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *