02:14
01 december 2021

Rathenau Instituut bezorgd over Nederlandse corona-app

Rathenau Instituut bezorgd over Nederlandse corona-app

Het Rathenau Instituut heeft zorgen over de Nederlandse corona-app CoronaMelder, mede vanwege de afhankelijkheid van Apple en Google. Ook zijn er vragen of de app niet een te zwaar middel is gezien zijn beperkte nauwkeurigheid en of medische gegevens voldoende worden beschermd.

Dat laat het Rathenau Instituut, dat zich bezighoudt met onderzoek en debat over de impact van wetenschap, innovatie en technologie op de samenleving, in een brief aan het parlement weten (pdf). In april waarschuwde het Rathenau Instituut de Tweede Kamer al om een corona-app niet te zien als dé oplossing van de corona-epidemie, maar als slechts één van de mogelijke beleidsopties.

Lees verder via security.nl

Meer leren over Tools in Toezicht? Kom 10 november naar de nieuwe editie van het Nieuwspoort Seminar Toezicht in Transitie van het Haags Congres Bureau. Met praktijkbijdragen door oa Dr. Katy de Kogel over het toezicht met technologie op delinquenten.

Dr. Meike Bokhorst en Prof. dr. Lisette van der Hel zijn de keynotespeakers tijdens de geheel nieuwe HCB Studiedag ‘Toezichtstrategieën in de praktijk 2020’ die plaatsvindt op 30 september 2020 bij het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs. Georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

6 − 5 =