07:01
23 januari 2022

Poolse mannen in tentjes, bootjes of in slaapzak onder een afdakje: steeds meer arbeidsmigranten slapen op straat

Poolse mannen in tentjes, bootjes of in slaapzak onder een afdakje: steeds meer arbeidsmigranten slapen op straat

Het aantal arbeidsmigranten uit Midden- en Oost-Europa dat buiten slaapt, neemt toe in Utrecht. Volgens het Leger des Heils gaat het om enkele tientallen mannen en vrouwen. Velen zijn verslaafd of vertonen verward gedrag en kunnen daardoor niet aan het werk of terug naar het land van herkomst.

Volgens Ferdinand van de Velde van de inloopvoorziening Herstart van het Leger des Heils slapen met name Poolse mannen in tentjes, bootjes of in een slaapzak onder een afdakje. In de reguliere nachtopvang zijn daklozen uit landen van de Europese Unie niet welkom. Om deze groep rond het instellen van de avondklok op het hoogtepunt van de coronacrisis zoveel mogelijk van straat te halen, waren in Utrecht extra opvanglocaties geopend. Deze worden met de versoepelingen van de coronamaatregelen afgebouwd.

Lees verder via ad.nl 

Meer leren over Huisvesting Arbeidsmigranten? Kom naar de 2-daagse HCB Cursus die start op 7 oktober 2021 met Jeroen Kemna, Frank van Summeren en Wiebo Kersten. Kijk op de website van het Haags Congres Bureau voor meer informatie.

Leren over een Integrale Gebiedsgerichte Aanpak? Kom naar de 2-daagse HCB Cursus die start op 22 juni bij het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs in Den Haag.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

19 + tien =