01:19
30 mei 2024

Politie lost waarschuwingsschoten bij aanhouding na explosie

Politie lost waarschuwingsschoten bij aanhouding na explosie

Den Haag – Bij een appartementencomplex aan de Meppelweg heeft in de nacht van donderdag 9 op vrijdag 10 mei een explosie plaatsgevonden. Bij de aanhouding van een vluchtende mogelijke verdachte, een minderjarige jongen, heeft de politie twee waarschuwingsschoten gelost.

De explosie is omstreeks 02.40 uur gemeld, nadat een harde knal gehoord was in de omgeving van de Meppelweg. Voor zover bekend raakte niemand bij de explosie gewond, wel raakten meerdere woningen beschadigd. In de omgeving troffen agenten een man aan die zich verdacht gedroeg. Hij probeerde te vluchten, maar kon worden aangehouden. Daarbij zijn in de Zilverstraat door de politie meerdere waarschuwingsschoten gelost.

Lees verder via politie.nl

Meer leren over ondermijning, de bevoegdheden van de burgemeester op het gebied van OOV (online gebiedsverboden en demonstratierecht) en verwarde personen? Kom 15 mei naar het HCB Seminar ‘Topsprekers in Veiligheid’ met prof. dr. Michiel van der Wolf (Rijksuniversiteit Groningen), mr. Jan van der Grinten (Van Doorne en Universiteit Leiden) en prof. dr. Karin van Wingerde (Erasmus Universiteit).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *