07:05
05 december 2021

Politie Eindhoven ziet verbanden tussen tien zware geweldsmisdrijven

Politie Eindhoven ziet verbanden tussen tien zware geweldsmisdrijven

De politie ziet verbanden tussen tien liquidaties en moordpogingen in de regio van Eindhoven. “Netwerken in het drugsmilieu vechten conflicten uit met extreem veel geweld en dat moet stoppen”, schrijft de politie in een persbericht.

In tien zaken uit 2018 en 2019 vraagt de politie nu om tips van het publiek. Het gaat om twee liquidaties, vier pogingen daartoe en vier beschietingen van woningen of bedrijven. In zaken waarbij doden en gewonden zijn gevallen worden beloningen uitgeloofd tot 20.000 euro. “Het kan niet anders dan dat er mensen zijn die meer weten, maar die bijvoorbeeld uit angst voor criminelen tot nu toe hebben gezwegen”, zegt de politie.

Lees verder via nos.nl

Meer leren over ondermijning vanuit een internationaal perspectief? Volg 10 juni online het Seminar De Veilige Gemeente 2020 georganiseerd door het Haags Congres Bureau. Met oa Ton Rombouts, Kris Renckens, Leonie Willemsen, Ben van der Hoeven en Frank van Summeren.

Meer leren over ondermijning aanpakken tijdens en na de coronacrisis? Volg 24 juni het online seminar De Veilige Gemeente Online Summer Special 2020/2021 – Ondermijning aanpakken tijdens en na de lockdown. Met topsprekers prof. dr. Hans Boutellier (VU en Verwey-Jonker Instituut), Shanna Mehlbaum (Mehlbaum Onderzoek & Advies), Arnout de Vries (TNO, Heidie Pols (Haags Economische Interventie Team) en Krista Schram (Hogeschool Inholland).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vijf × 4 =