10:00
28 oktober 2021

Personeelstekort kinderopvang: brandbrief naar minister voor versoepelen regels –

Personeelstekort kinderopvang: brandbrief naar minister voor versoepelen regels –

Meerdere kinderopvangorganisaties vragen in een brandbrief om versoepelingen van regels, om zo het nijpende tekort aan personeel sneller het hoofd te kunnen bieden. Volgens de briefschrijvers is het “tijd om de noodklok te luiden en oplossingen aan te dragen”. De brief is geadresseerd aan demissionair staatssecretaris van Sociale Zaken Dennis Wiersma, voorzitter van GGD GHOR Nederland André Rouvoet en voorzitter van CNV Zorg en Welzijn Anneke Westerlaken.

Het personeelstekort in de kinderopvang leidt er steeds vaker toe dat kinderen niet terechtkunnen bij kinderdagverblijven, omdat er zo weinig medewerkers beschikbaar zijn, zo liet de Brancheorganisatie Kinderopvang in september al weten.

Lees verder via nationaleonderwijsgids.nl

Leren hoe je een wendbare organisatie wordt? Kom 16 december naar de geheel nieuwe editie van het HCB Seminar ‘Checklist Kinderopvang’ deze keer over Wendbaarheid organiseren in de praktijk. Met Pauline Slot, Universitair Docent en onderzoeker op het gebied van kwaliteit in de kinderopvang, Universiteit van Utrecht, Mark Nijssen, oprichter en adviseur bij de organisatieontwerpers en Roswitha Heitbrink, Samensturend verandermanager

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

zes − 4 =