03:55
20 juni 2024

Palenplan per direct opgeschort vanwege hinder voor hulpdiensten

Palenplan per direct opgeschort vanwege hinder voor hulpdiensten

Het palenplan op en rond de Brouwersgracht in stadsdeel Centrum wordt voorlopig opgeschort. Dat laten stadsdeelbestuurder Micha Mos en wethouder Melanie van der Horst (Verkeer) zojuist weten in een brief aan gemeenteraadsleden.

Volgens de twee is de hinder voor hulpdiensten groter dan verwacht. “Vanochtend is ook samen met de brandweer, politie en ambulancedienst gekeken in het projectgebied welke problemen er zijn. Daarna hebben wij gezamenlijk besloten om het palenplan per direct op te schorten.”

De komende tijd wil de gemeente verder in overleg met de nood- en hulpdiensten ‘om te kijken hoe het palenplan met de juiste instrumenten wel uitgevoerd kan worden op een voor iedereen goed werkbare manier’. Mos en Van der Horst schrijven dat ze de gemeenteraadsleden opnieuw informeren ‘zodra er zicht is op een herstart’.

“Dit wordt nu verder geëvalueerd, uitgewerkt en omgezet naar reguliere processen ”
Micha Mos en Melanie van der Horst

Volgens de stadsdeelbestuurder en de wethouder is deze zomer uit de proef met de knip op de Weesperstraat gebleken dat nood- en hulpdiensten zorgen hebben over de bereikbaarheid van de stad. Daarom is besloten dat ‘de afstemming tussen de nood- en hulpdiensten en de gemeente op het gebied van bereikbaarheid beter kan en moet’. “Dit wordt nu verder geëvalueerd, uitgewerkt en omgezet naar reguliere processen om dit in de toekomst beter met elkaar te regelen.”

Het zou ook ‘nieuw licht op het palenplan werpen’. Mos en Van der Horst schrijven dat ze willen zorgen voor ‘een autoluwe stad met meer ruimte voor fietser en voetganger waar tegelijkertijd de nood- en hulpdiensten optimaal hun werk kunnen doen’.

Verder lezen via nhnieuws.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *