09:38
21 april 2024

Paar duizend Nederlanders op bellijst beleggingsoplichters

Paar duizend Nederlanders op bellijst beleggingsoplichters

2500 Nederlanders hebben een brief gekregen van de Autoriteit Financiële Markten dat ze met hun contactgegevens op een internationale bellijst van oplichters staan. Criminelen in zogeheten boilerrooms kunnen hen benaderen en verleiden om dubieuze beleggingen te doen.

De lijst met namen en adresgegevens is in beslag genomen in een internationaal strafrechtelijk onderzoek, meldt de AFM. De politie en het Openbaar Ministerie hebben het document overgedragen aan de toezichthouder, die zo de betreffende mensen kon waarschuwen.

Lees verder via nos.nl

Meer leren over Tools in Toezicht? Kom 10 november naar de nieuwe editie van het Nieuwspoort Seminar Toezicht in Transitie van het Haags Congres Bureau. Met praktijkbijdragen door oa Dr. Katy de Kogel over het toezicht met technologie op delinquenten.

Dr. Meike Bokhorst en Prof. dr. Lisette van der Hel zijn de keynotespeakers tijdens de geheel nieuwe HCB Studiedag ‘Toezichtstrategieën in de praktijk 2020’ die plaatsvindt op 30 september 2020 bij het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs. Georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *