11:36
22 februari 2024

Expired: Overlast bij Klokhuis houdt aan

Er komt een ‘diepgaand onderzoek’ naar het wel en wee van de wijk Randenbroek, waarin ook wordt ingezoomd op de jongerenoverlast op het Euterpeplein en rond wijkcentrum Het Klokhuis. Dat onderzoek is naar verwachting in april klaar, aldus burgemeester Bolsius. ,,Gisteravond, toen wij zaten te vergaderen, zaten ze er weer”, begint Ans Mers, directeur van Het Klokhuis, haar relaas. ,,Op het bankje, voor het pand. ‘Ruimen jullie straks wel  je rommel op?’ vroeg ik. ‘Doe jij toch?’ kreeg ik terug. Toen we naar buiten gingen, zaten ze aan de fietsen. Thuis heb ik de politie gebeld. Ze zijn vast gekomen. Ik heb vanochtend in elk geval de zooi weer van straat moeten plukken.”

Het is zomaar een voorbeeld van een incident, dat op zo veel andere is gevolgd, bezweert Mers de raadsleden die gisteravond spraken over de jongerenoverlast in Randenbroek. Die houdt volgens Mers en andere wijkbewoners maar niet op: inbraken, een steen door de ruit, een fietsenhok in de fik… ,,En als ze wat hebben gegeten, kwakken ze wat over is tegen de muur.”

Lees verder via het AD – Overlast bij klokhuis houdt aan

Wat is het veiligheidsbeleid in uw gemeente en hoe anticipeert uw burgemeester? Leer tijdens de HCB Colleges Veiligheid, Recht en Bestuur, start 9 februari.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *