10:22
14 juni 2021

Overheid test corona-app in Twente

Overheid test corona-app in Twente

Honderden inwoners in de regio Twente kunnen per 1 juli een week lang de corona-notificatieapp testen. Hiermee onderzoekt de overheid of de mobiele applicatie voldoet aan eisen op het gebied van privacy, gebruiksvriendelijkheid en veiligheid. De testresultaten worden verwerkt voor de landelijke introductie, die op 15 juli gepland staat. Dat schrijft minister Hugo de Jonge (VWS) in een brief aan de Tweede Kamer.

De testers uit Twente ontvangen een briefing waarin staat uitgelegd hoe de test is opgezet en hoe zij de mobiele app kunnen downloaden en installeren. Via deze proef, die een week duurt, wil De Jonge inzicht krijgen in het gebruikersgemak. Is de applicatie eenvoudig te installeren en zijn de teksten en functies begrijpelijk? Ook wordt gekeken wat mensen doen als ze (gesimuleerd) positief getest worden en wanneer ze een notificatie ontvangen.

Lees verder via computable.nl

Meer leren? Volg 1 juli het HCB Online Seminar Gedrag en handhaving voor, tijdens en na een lockdown met Adriaan Denkers

Dr. Meike Bokhorst en Prof. dr. Lisette van der Hel zijn de keynotespeakers tijdens de geheel nieuwe HCB Studiedag ‘Toezichtstrategieën in de praktijk 2020’ die plaatsvindt op 30 september 2020 bij het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs. Georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Meer leren over Tools in Toezicht? Kom 10 november naar de nieuwe editie van het Nieuwspoort Seminar Toezicht in Transitie van het Haags Congres Bureau. Met praktijkbijdragen door oa Dr. Katy de Kogel over het toezicht met technologie op delinquenten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 × drie =