08:31
16 augustus 2022

Oud-leerlingen beginnen artikel-12-procedure om anti-homobeleid Gomarus

Oud-leerlingen beginnen artikel-12-procedure om anti-homobeleid Gomarus

Uit onderzoek van NRC vorig jaar bleek dat de reformatorische Gomarus Scholengemeenschap in Gorinchem door toedoen van de docenten jarenlang een onveilige plek is geweest voor leerlingen die geen hetero zijn.

Marijn Baggerman (21) en Mace de With (20) willen het Openbaar Ministerie (OM) er via een artikel-12-procedure alsnog toe bewegen om de Gomarus Scholengemeenschap te vervolgen. Dat bevestigt oud-leerling Baggerman na berichtgeving van het AD. Uit onderzoek van NRC vorig jaar bleek dat de middelbare school in Gorinchem door toedoen van de docenten jarenlang een onveilige plek is geweest voor leerlingen die geen hetero zijn.

Op de Gomarus werd homoseksualiteit gezien als een „zonde tegen de natuur” en een „gruwel in de ogen van God”. Homoseksuele leerlingen kregen het advies om „genezing” te zoeken van hun geaardheid. De With kwam op de school onder dwang uit de kast: haar vertrouwenspersonen sloten haar op in een kamertje, nadat ze zonder haar toestemming haar ouders hadden gebeld. Het OM vond dat strafbare feiten, maar onthield zich van vervolging: inmiddels doet de Gomarus het volgens de Onderwijsinspectie beter.

Lees verder via nrc.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.