01:02
10 december 2022

Opnieuw celstraf geëist tegen man uit Hoogeveen voor wapenbezit

Opnieuw celstraf geëist tegen man uit Hoogeveen voor wapenbezit

Als het aan het Openbaar Ministerie ligt, gaat een 27-jarige Hoogevener opnieuw de cel in voor het bezit van vuurwapens. De officier van justitie eiste vanochtend vier maanden gevangenisstraf, waarvan twee voorwaardelijk, omdat de Hoogevener in het huis van zijn ouders twee semiautomatisch pistolen en 26 kogelpatronen bewaarde.

Daarnaast wordt de man verdacht van het stelen van een beveiligingscamera bij een autobedrijf in Hoogeveen. Ook daarvoor is volgens de officier genoeg bewijs.

De man is afgelopen zomer nog veroordeeld tot 200 dagen celstraf, waarvan 85 voorwaardelijk vanwege een pistool met munitie dat hij bewaarde in een bedrijfspand aan de Instrustrieweg in zijn woonplaats. Aanvankelijk moest hij zich toen al verantwoorden voor de semiautomatische wapens en de diefstal, maar omdat zijn advocaat geen volledig dossier over de strafzaak had ontvangen, werd die toen in tweeën geknipt.

Lees verder via rtvdrenthe.nl

Meer leren over een Integrale Persoonsgerichte Aanpak? Kom naar de HCB Cursus ‘Integrale Persoonsgerichte Aanpak 2022’ die start op 2 juni in Den Haag.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.