12:48
23 juni 2021

(On)zichtbare provincie

(On)zichtbare provincie

Marcel Bayer, marcel.bayer@romagazine.nl

De verkiezingen voor nieuwe provinciebesturen roepen altijd weer de vraag op waar provincies nog voor zijn. Als die overbekende herhaling van zetten weer eens plaatsvindt, zijn het vooral landelijke politici en de media die de aanstichters zijn.

Bij het grote publiek leeft de provincie nauwelijks, bij bestuurders en beleidsmakers des te meer. Sterker, de afgelopen decennia van liberalisering in het beleid op alle fronten, met decentralisering van taken door de Rijksoverheid, is de positie van de provincie er alleen maar sterker op geworden. Met de nieuwe wRO is die positie al bekrachtigd, de komende Omgevingswet en Nationale Omgevingsvisie doen daar nog een schepje bovenop.

Lees verder via romagazine.nl

Meer leren van Olaf Kwast (Wetgevingswerken) als overheidsjurist over de Omgevingswet en over andere actuele wetten? Kom vanaf 3 april naar de HCB seminarreeks ‘Juridische Update 2019 voor Overheidsjuristen’. Verder met o.a. Jan van der Grinten en Anita van den Berg (Kennedy van der Laan) over Openbare Orderecht en Jolize Lautenbach (NautaDutilh) over de Digitale Transformatie van het openbaar bestuur.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

veertien − 14 =