10:25
02 juni 2023

Ongeveer 2,2 miljoen mensen vorig jaar getroffen door cybercriminaliteit

Ongeveer 2,2 miljoen mensen vorig jaar getroffen door cybercriminaliteit

Ongeveer 2,2 miljoen Nederlanders zijn vorig jaar slachtoffer geworden van internetcriminaliteit. Dat schat het Centraal Bureau voor de Statistiek op basis van onderzoek onder 32.000 mensen van 15 jaar en ouder. 15 procent zegt in het afgelopen jaar slachtoffer te zijn geweest van cybercriminaliteit.

Een jaar eerder, in 2021, telde het CBS bijna 2,5 miljoen mensen die werden getroffen door online criminaliteit.

De meeste slachtoffers in 2022, zo’n 8 procent, zijn via internet opgelicht. Zo hadden ze bijvoorbeeld iets besteld en daarvoor betaald bij een webwinkel, maar kregen ze vervolgens niets geleverd. 5 procent zegt te zijn gehackt, 4 procent had te maken met online bedreigingen of intimidatie.

Lees verder via nos.nl

Meer leren over de integrale aanpak van veelplegers, verwarde personen en stelselmatig daders? Kom naar de HCB Cursus ‘Integrale Persoonsgerichte Aanpak 2023’ die start op 25 mei in Den Haag, georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Meer leren over wet- en regelgeving, waaronder (online) gebiedsverboden van Jan van der Grinten, advocaat bestuursrecht bij Van Doorne en over hoe je adequaat reageert op een situatie die dreigt te escaleren van lector en hoogleraar Otto Adang van de Politieacademie en de Rijksuniversiteit Groningen? Kom naar de Hybride HCB Cursus ‘Omgang met maatschappelijke onrust en polarisatie 2023’ die start op 9 november 2023 in Den Haag. Verder met Frank van Summeren, RONT Management Consultants en Toon Ruiken, Nationale Politie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *