08:56
22 juli 2024

Onduidelijkheid over Google Analytics duurt voort: Complexe zaak

Onduidelijkheid over Google Analytics duurt voort: Complexe zaak

‘Door omstandigheden complexer dan verwacht’.

Ook in 2023 is er nog altijd grote onduidelijkheid over de toekomst van Google Analytics in Nederland. Een onderzoek van de Autoriteit Persoonsgegevens, dat mogelijk een verbod oplegt, had in 2022 moeten worden afgerond, maar dat is niet gelukt. Toezichthouders in Europa oordelen intussen verschillend over de zaak.

De Autoriteit Persoonsgegevens plaatste een jaar geleden een informatiepagina over Google Analytics waarin werd gewaarschuwd dat het gebruik Google Analytics mogelijk binnenkort niet meer is toegestaan. Er is echter nog altijd geen besluit genomen. Europese lidstaten lijken totaal verschillend te denken over het programma.

Lees verder via agconnect.nl

Meer leren over datagedreven toezicht met als verdiepende onderwerpen de maatschappelijke impact, risico’s en rechtsbescherming? Doe 20 januari mee met het Online HCB seminar ‘Toezicht in Transitie – Techniek en toezicht: Data gedreven toezicht’ georganiseerd door het Haags Congres Bureau. Met prof. dr. Stefania Milan, hoogleraar Critical Data Studies aan de afdeling Mediastudies van de Universiteit van Amsterdam, als spreker. Korting voor oud deelnemers HCB en voor leden Vide.

Of kom 22 maart naar het HCB Seminar Toezicht in Transitie 2023 – De rol van de toezichthouder bij veranderende verhoudingen tussen markt en overheid met o.a. Angeline van Dijk, prof. dr. Judith van Erp, prof dr. Karin van Wingerde, Paul van Dijk en dr. Meike Bokhorst. Korting voor oud deelnemers HCB en voor leden Vide.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *