08:17
13 juli 2024

Onderzoekers waarschuwen: ‘Mentale crisis bij jonge generatie door smartphone’

Onderzoekers waarschuwen: ‘Mentale crisis bij jonge generatie door smartphone’

Maak scholen telefoonvrij. Dat is een van de oplossingen die het boek Generatie Angststoornis aandraagt om de negatieve impact van sociale media en smartphones op de mentale gezondheid van kinderen te verminderen. Nederland is goed op weg, maar we zijn er nog niet.

Telefoons zijn sinds begin 2024 niet meer welkom op basisscholen en middelbare scholen. De smartphones leiden tot afleiding en slechtere prestaties van leerlingen, zegt het ministerie van Onderwijs.

De reacties zijn tot nu toe positief. Pauzes zijn gezelliger, leerlingen praten meer met elkaar en er wordt minder gepest, schreef de Volkskrant. Maar échte verbeteringen in prestaties en het gedrag van jongeren worden naar verwachting pas na een jaar of twee zichtbaar, zegt onderzoeker Zach Rausch. Hij is een van de hoofdonderzoekers die meewerkten aan het boek Generatie Angststoornis, waarvan deze week een Nederlandse vertaling verscheen.

Lees verder via nu.nl

Op 2 oktober 2024 vindt de 8e editie plaats van het jaarlijks HCB Seminar Checklist Kinderopvang & Basisonderwijs, georganiseerd door het Haags Congres Bureau. Met medewerking van onder meer Bas Vermeulen, interimmanager & consultant in de Kinderopvang en Primair onderwijs. Tot 1 juli kunt u profiteren van de vroegboekkorting bij inschrijving van minimaal 2 deelnemers. In 10 kwartier weer op de hoogte!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *