01:34
30 mei 2024

Onderzoeker: Tata Steel terecht geschrapt uit rapport, omwonenden woedend

Onderzoeker: Tata Steel terecht geschrapt uit rapport, omwonenden woedend

Door de aard van een omstreden GGD-onderzoek naar kankergevallen in de regio rond Tata Steel in IJmuiden is het terecht dat de naam van het staalbedrijf niet genoemd werd in het onderzoeksrapport. Dat zegt Peter Heskes, oud-gemeentelijk ombudsman van Den Haag. Hij heeft op verzoek van de Veiligheidsregio Kennemerland gekeken naar de totstandkoming van het rapport.

In het rapport van vorig jaar zomer concludeerde de GGD dat longkanker en huidkanker de afgelopen jaren bij inwoners van de regio Haarlem en IJmond naar verhouding vaker voorkomen. Zo kwam longkanker bij zowel mannen als vrouwen uit Beverwijk 25 procent vaker voor dan gemiddeld in de rest van Nederland.

Lees verder via nos.nl

Meer leren over lokale veiligheid? Kom naar de HCB Seminarreeks  Veiligheid, recht en bestuur op 19 mei 2022 en leer meer over veiligheid voor burgers is wijken en online.

Of meer leren over Next Level toezicht in de praktijk? Kom naar de HCB Seminarreeks Toezicht in Transitie 2022 die begint op 1 april en is georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *