01:10
28 juni 2022

Ondernemers als producent van veiligheid

De winkelier schreeuwde: “houd de dief!” en rende achter de man aan. Het zorgde voor de nodige commotie. Maar hij hield de verdachte aan. Ook de overvaller op een juwelier een aantal jaren terug in onze gemeente kon worden achterhaald dankzij de inspanningen en oplettendheid van omstanders. Het zijn beelden die de laatste dagen bij me opkomen nu mijn dochter (nét 16) haar eerste baantje achter de kassa krijgt.

Veiligheid belangrijk voor ondernemers

Gelukkig weet ik dat ondernemers hun veiligheid, die van hun medewerkers en klanten belangrijk vinden en daar hard aan werken. Daar waar specifieke kennis ontbreekt, bieden we als Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid de helpende hand. Zo hebben we onlangs op veler verzoek het collectief winkelverbod afgestoft.

Actief

Winkeliers vroegen ons om eerherstel voor het collectief winkelverbod. Het bestond al, maar werd sinds de opheffing van het Hoofdbedrijfschap Detailhandel niet meer ondersteund. Daar hebben we nieuw leven ingeblazen. Want hiermee kunnen winkeliers zelf actief iets doen om notoire overlastplegers en winkeldieven voortaan buiten de deur te houden.

Lees verder via HetCCV

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.