03:21
22 september 2023

OM vervolgt Kamerlid Gideon van Meijeren (FvD) voor opruiing

OM vervolgt Kamerlid Gideon van Meijeren (FvD) voor opruiing

Het Openbaar Ministerie vervolgt Gideon van Meijeren van Forum voor Democratie voor twee gevallen van opruiing. Het gaat om twee momenten in 2022 waarin het Tweede Kamerlid suggereerde dat geweld tegen de overheid geoorloofd en misschien zelfs noodzakelijk is.

Daarmee maakte Van Meijeren zich volgens het OM schuldig aan opruiing tot geweld tegen de overheid.

Het eerste moment was op 2 juli vorig jaar, tijdens een boerenmanifestatie in het Gelderse Tuil, waarbij de FVD’er in een toespraak naar voren bracht “dat het toelaatbaar is zich gewelddadig te verzetten tegen de overheid, mocht die overgaan tot onteigening van boeren”. De speech is ook op internet geplaatst.

Lees verder via rtlnieuws.nl

Meer leren over wet- en regelgeving, waaronder (online) gebiedsverboden van Jan van der Grinten, advocaat bestuursrecht bij Van Doorne en over hoe je adequaat reageert op een situatie die dreigt te escaleren van lector en hoogleraar Otto Adang van de Politieacademie en de Rijksuniversiteit Groningen? Kom naar de Hybride HCB Cursus ‘Omgang met maatschappelijke onrust en polarisatie 2023’ die start op 9 november 2023 in Den Haag. Verder met Frank van Summeren, RONT Management Consultants en Toon Ruiken, Nationale Politie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *