06:36
02 april 2023

OM: honderden Eritreeërs in Nederland slachtoffer van wreed smokkelnetwerk

OM: honderden Eritreeërs in Nederland slachtoffer van wreed smokkelnetwerk

Een internationaal opererend mensensmokkelnetwerk heeft volgens het Nederlandse Openbaar Ministerie in Libië wreedheden begaan tegen duizenden Eritrese migranten. Die werden opgesloten en mishandeld, waarbij hun familieleden werden afgeperst om losgeld te betalen. Honderden van de slachtoffers wonen nu in Nederland. Door 191 getuigen is hierover een verklaring afgelegd bij het Nederlandse OM.

Nieuwsuur sprak de afgelopen weken met verschillende Eritreeërs die slachtoffer zijn geworden van de smokkelaars en maanden zijn vastgehouden op boerderijen rondom de stad Bani Walid in Libië. Het bestaan van de gevangenissen is geverifieerd aan de hand van beschrijvingen, tekeningen en satellietbeelden.

Lees verder via nos.nl

Leren van oa prof. dr. Masja van Meeteren over mensenhandel, maatschappelijke onrust & protest, ondermijning en huiselijk geweld?  Kom vanaf 9 maart en 30 maart 2023 naar de HCB Collegereeks ‘Veiligheid, recht en bestuur – Burgers, bedrijven en veiligheid’ in Den Haag georganiseerd door het Haags Congres Bureau. Verder met prof. dr. Bob Hoogenboom, dr. Hans Moors en prof. dr. Janine Janssen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *