12:39
24 oktober 2021

OM eist vrijspraak in onderzoek naar deelname terroristische organisatie

OM eist vrijspraak in onderzoek naar deelname terroristische organisatie

Het Landelijk Parket heeft vandaag in de rechtbank Rotterdam vrijspraak geëist tegen een 25-jarige verdachte uit Syrië die terechtstond op verdenking van deelname aan de terroristische organisatie Ahrar al-Sham in Syrië

Niet bewezen

Het OM had hem ten laste gelegd dat hij zich tussen 1 januari 2013 en 31 december 2016 schuldig zou hebben gemaakt aan deelname aan de terroristische strijdgroep Ahrar al-Sham. Aanleiding daarvoor was een aantal afbeeldingen waarop hij met een wapen staat en een introductietekst op een Facebook-account van verdachte, waarin staat dat de verdachte voormalig soldaat is geweest.

Dat hij daadwerkelijk heeft gevochten blijkt niet uit het dossier. Wel volgt daaruit volgens de officier van justitie dat hij een aantal keren in 2015 de wacht heeft gehouden ten dienste van Ahrar al-Sham.

Maar dat alleen is niet genoeg om tot een bewezenverklaring te komen van deelname aan een terroristische organisatie. Bewezen moet worden dat de verdachte ten tijde van het deelnemen wist dat het oogmerk van Ahrar al-Sham het plegen van terroristische misdrijven was.

Lees verder via om.nl

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

zes + zeven =