04:03
12 juli 2024

OM eist 5 jaar cel voor ‘aanslag op de persvrijheid’ in Groningen

OM eist 5 jaar cel voor ‘aanslag op de persvrijheid’ in Groningen

Het Openbaar Ministerie heeft vijf jaar cel en tbs met voorwaarden geëist tegen twee Groningers die verdacht worden van het plegen van een aanslag op de Groningse journalist Willem Groeneveld en zijn vriendin.

De twee gooiden vorig jaar zomer molotovcocktails in en tegen het huis van de oprichter van de lokale nieuwssite Sikkom. Groeneveld en zijn vriendin konden het vuur in hun woning zelf doven. Nadat de politie een dag later beelden van de aanslag had vrijgegeven, werden de twee opgepakt.

Volgens de officier van justitie zijn de verdachten coronasceptici. Groeneveld schreef daar ten tijde van de aanslag geregeld kritisch over. De mannen zouden zich door hem aangesproken hebben gevoeld en daarom de molotovcocktails bij hem naar binnen hebben gegooid, schrijft RTV Noord.

Lees verder via nos.nl

Meer leren van Godfried van GestelFrank van Summeren en Robert van Brakel over een integrale persoonsgerichte aanpak? Kom naar de HCB Cursus ‘Integrale Persoonsgerichte Aanpak 2022’ die start op 3 november in Den Haag. Georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *