04:32
23 juni 2021

NZa: zorg moet inzetten op integrale aanpak en preventie

NZa: zorg moet inzetten op integrale aanpak en preventie

Om de huidige, hof kwaliteit van de Nederlandse zorg te behouden, moet de sector inzetten op gezondheidswinst. Dat betekent meer aandacht voor preventie, beter gebruik van technologie en meer samenwerking over de deelsectoren heen. Dat schrijft de NZa in de jaarlijkse Stand van de Zorg.

In de Stand van de Zorg geeft de NZa een overzicht van de stand van zaken in de verschillende deelsectoren en blikt de zorgwaakhond terug op de adviezen en rapportages die zij zelf uitbracht, zoals de Monitor zorg voor ouderen en het advies over de bekostiging van gecombineerde leefstijlinterventie. Daarnaast spreekt de NZa in de Stand van de Zorg ook haar visie uit over de toekomst van de zorg en de rol die de NZa daarin moet spelen.

Lees verder via skipr.nl

Meer leren over Toezicht in Transitie? Kom 30 november naar het jaarlijkse seminar van het Haags Congres Bureau in Perscentrum Nieuwspoort, deze keer over Perspectieven op toezicht m.m.v. oa Prof. dr. Ian Leistikow (Erasmus Universiteit en IGJ) en Bart Combée (Consumentenbond).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

tien + 12 =